Prokonmodellen
Så här fungerar Prokonmodellen

Nulägesanalys
En nulägesanalys görs förslagsvis med en frekvensstudie där man mäter fram hur stor andel av en tidsperiod som går till värdeskapande respektive icke värdeskapande tid. Under dessa studier fokuserar man främst på att belysa de icke värdeskapande sysslorna som utförs. Detta för att snabbt och enkelt kunna prioritera förbättringsinsatser. Underlaget används sedan för att ta höjd för den resterande icke värderande tiden i anslagna tider.
Metodstudier
Vi granskar metoderna som används i Er produktion. Vi använder ett systematiskt sätt för att identifiera de bästa metoderna som används hos Era operatörer och samtidigt mäta upp tidsåtgången för respektive delmoment. Alla moment dokumenteras i ett metodbibliotek varifrån man sen kan bygga upp en arbetsprocess för respektive produkt. Detta kallar vi ett generiskt tidsunderlag. De flesta företag fokuserar idag på att kontrollera sin tillverkningsprocedur för respektive produkt medans vi fokuserar på vilka arbetsmoment som används vid respektive arbetsstation.
Produktionsuppföljning
Likt en atlet behöver en produktionsgrupp ett produktivitetstal att arbeta mot. Vi hjälper Er att samla in korrekt data, jämföra med en korrekt normtid samt hur detta ska presenteras på bästa sätt både i produktionen och för ledningen.
Rationaliseringsplan
Under tiden som arbetet pågår har vi kontinuerligt samlat och dokumenterat förbättringsförslag. Vanligtvis så är vi klara innan alla dessa är genomförda och därför dokumenterar vi ner dessa, sätter besparingspotentialer och hjälper er prioritera upp dessa så att maxeffekt blir uppnådd. Vanligtvis när dessa är genomförda, och man har nått en högre effektivitet, är det lagom att börja om cykeln igen för att sätta upp nya mål för framtiden.